дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Аркова, двосхильна і «Краплинка»: огляд переваг і недоліків теплиць

Для отримання раннього врожаю, цілорічного вирощування овочів і квітів застосовуються тепличні споруди. Виробники пропонують моделі різних форм і розмірів. Для вирощування рослин в промислових масштабах одним парників не обійтися. У спорудах необхідно встановити додаткове обладнання: освітлення, вентиляція, поливальні системи і лотки для гідропоніки. Але перше питання, з яким стикаються потенційні покупці, можна озвучити так: «Якому типу тепличних конструкцій віддати перевагу?». Популярністю користуються три моделі: арка, двосхильна і «Краплинка». Пропонуємо ознайомитися з особливостями кожного варіанту, їх перевагами і недоліками.

Модель аркового типу

Конструкція проста в збірці, надійна і стійка. Рівномірний вигин полікарбонатного або плівкового покриття забезпечує рясне потрапляння сонячних променів. У таких теплицях можна вирощувати низько- і середньорослі культури. Арочна форма візуально розширює внутрішній обсяг. Навіть в конструкціях маленьких розмірів зручно працювати, зберігати інвентар і збирати урожай.

Основний недолік теплиці - неможливість використання в зимовий сезон в регіонах з рясними опадами. З даху овальної форми сніг самостійно не з'їжджає, його необхідно прибирати. Для підвищення стійкості до негоди рекомендується встановлювати додаткові опори. Якщо необхідний парник в область зі сніжними зимами, краще придбати модель з подвійними дугами.

Власники аркових теплиць можуть зіткнутися з труднощами в облаштуванні вентиляції. Деякі комплектації мають кватирки, але в просторих моделях двох елементів провітрювання недостатньо. Необхідно подбати і про наявність віконець на бічних стінках або в даху.

Двосхильна теплиця: плюси і мінуси

Дана модель більш стійка до снігових навантажень. З даху такої форми сніг скочується під власною вагою, в ній зручно монтувати кватирки. Інші переваги двосхилим теплиці:

  • повноцінне природне освітлення;
  • велика площа корисного простору;
  • можливість вирощувати культури різної висоти, а також розміщувати дворівневі системи з розсадою.

Недолік даної моделі - трудомісткість монтажу. Для установки споруди необхідно використовувати безліч комплектуючих елементів. Якщо вам необхідний парник для розсади або теплиця для рослин у весняно-літній період, краще придбати профіль для кріплення плівки. Ми створюємо якісні, оцинковані конструкції, стійкі до великих навантажень. Полімерне покриття виробів збільшує їх термін служби, закруглені краї не рвуть плівку, профілі представлені в різних розмірних варіантах. На сайті компанії «Промстан» також можна придбати плівки для покриття тепличних споруд та кріпильні елементи.

На відміну від «двосхилим» моделі конструкції з оцинкованого профілю для кріплення поліетиленового покриття не вимагає трудомісткого монтажу. Це відмінне рішення для дачної ділянки або прибудинкової території.

Теплиця «Краплинка»

Модифікація арочної конструкції підходить для установки в регіонах з частими снігопадами. Вона витримує великі навантаження, стійка до поривчастим вітрам, а снігові маси з'їжджають з даху споруди під своєю вагою. Вигин у верхній частині конструкції не перешкоджає проникненню сонячних променів.

«Крапельки» підходять для вирощування низько- і средньорослих культур. Головним недоліком конструкцій є невелика висота. Більшість виробників пропонують варіанти з різними показниками ширини і довжини, але висота зазвичай стандартна - 2 метри. Такі види споруд не підходять для вирощування овочів в промислових цілях. Верхня частина теплиці залишається незадіяною, що не дозволяє раціонально використовувати весь вільний простір.

Власники «Крапельки» можуть зіткнутися зі складністю монтажу. У ній більше кріпильних елементів, ніж в арочної моделі. Важливо правильно закрити коник оцинкованим профілем, щоб виключити ймовірність потрапляння дощової або талої води всередину.

Якщо вам необхідно створити умови для вирощування великого обсягу культур в промислових цілях, скористайтеся послугами нашої компанії, щоб купити лотки для гідропоніки. Вироби виготовляються з оцинкованої сталі з полімерним покриттям. Лотки можуть експлуатуватися в підвішеному стані або встановлюватися на опори. На сайті можна ознайомитися з моделями та параметрами виробів. Тепличні лотки для гідропоніки допомагають досягти багатого врожаю овочів, ягід і декоративних рослин.

Следующая статья
27 березня 2019
Особливості проектування та будівництва фруктосховищ
Популярність екотенденцій, відновлення світового попиту на фрукти, сухофрукти підвищують актуальність розвитку бізнесу в цій сфері. Підприємствам, що працюють в сфері виробництва фруктових соків, консервованої продукції, торговельним мережам необхідн. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
04 cічня 2019
Переваги використання сендвіч-панелей при будівництві швидкомонтованих об’єктів
Зовсім недавно для будівництва промислових і житлових одно- або двоповерхових будівель використовувалась переважно цегла або бетон. Ці матеріали, як і раніше, популярні, але перше місце в рейтингу впевнено займають сендвіч-панелі. Вони легкі, відносн. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua