дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Арочний профнастил - що це таке і особливості його застосування

Для архітекторів і досвідчених будівельників справжньою знахідкою може виявитися арочний профнастил, так як саме цей матеріал дозволяє спорудам та виробам набувати найрізноманітніших і дивовижних форм.

Що це таке

Поздовжньо гнутий профнастил арочний - це листи профільованого типу з металу, виконані у формі дуги, закруглення виконується двома формами: увігнутою, опуклою. Цей різновид покриття вражає своїм широким спектром застосування, особливо затребувана при будівництві великих підприємств і господарських будівель.

Переваги і характеристики матеріалу

Властивості арочного профнастилу: листи відрізняються неймовірною гнучкістю, в порівнянні з класичним профнастилом, і на ринку представлений в уже зігнутому вигляді. Дуга має різні радіуси, і монтаж проводиться не по одному листу, а блоками.

Застосовувати арочний профнастил можна як в умовах побутового будівництва, так і в рамках промислового. У більшості випадків даний вид матеріалу використовується для здійснення перекриттів круглої форми. арочні профлисти надають можливість виконувати перекриття дахів в круглих і напівкруглих будівлях. Іноді, помилково для виконання збору ангара використовують класичні листи профнастилу, що в подальшому спричиняє виникнення труднощів монтажу і цілого ряду інших проблем, так як будівля не буде відрізнятися міцністю і стійкістю, а період експлуатації будівлі буде мінімізований.

Основні переваги арочного профнастилу:

  1. Можливість кожного аркуша витримувати навантаження до 20 кілограм.
  2. Простота і легкість проведення монтажних робіт, при цьому можна проводити процедуру кріплення як на пластикову основу, так і на основу з дерев'яних брусів.
  3. Швидкий монтаж, так як він виробляється цілими прольотами.

Для того, щоб фінальна споруда була міцною і надійною, додатково необхідно використовувати при монтажі шуруповертом або Заклепочник.

Галузь застосування

Де застосовується арочний профнастил? Розглянутий матеріал активно застосовується при будівництві арочних конструкцій побутового і промислового типу, а також для оформлення круглих дахів, стін і карнизів.

Виробничі тонкощі

В процесі виробництва арочних листів профнастилу застосовуються сучасні технології. Виробники застосовують технічні сучасні апарати, яка має неперевершену високим рівнем точності.

матеріал на завод з виробництва профнастилу доставляється в рулонах. Після доставки, використовуючи спеціальний кран для розмотування профлистов і переправлення оцинкованої сталі на лінії автоматичного типу для розрізання по ширині. Вигнуті прольоти за розміром зустрічаються наступних параметрів: від 50 * 125 сантиметрів до 100 * 250 сантиметрів.

Матеріал обробляється в кілька кроків. Насамперед за допомогою прокатного столу спочатку проводиться розгинання і центрування - маніпуляції дозволяють наділити профнастилу необхідну міцність. Після цього етапу настає гофрування, за рахунок застосування прокатних верстатів. Основною рисою профнастилу для арочних будівель є його жорсткість.

Звернемо увагу, чим менша частота гофри, тим показники міцніше. Найміцнішими виробами вважаються арки з різними формами прольотів.

Після того, як форма листу була додана, використовуючи гільятинні ножиці виконується розрізання. Фінальний етап - фарбування.

Особливості монтажу

Ангари, гаражі або навіси - це конструкції, які самостійно (без допомоги кваліфікованих фахівців) можна виконати досить швидко і просто. Як кріпити арочний профнастил? Кріпляться ангарні листи також, як і звичайні листи профнастилу. Важливо пам'ятати, що нахлест між профлистами повинен перевищувати 4 сантиметрів. Кріплення до основи можна робити, використовуючи саморізи або заклепки.

Звернемо увагу, що арочна конструкція обов'язково утеплюється таким чином, щоб між утеплювачем і самим настилом утворилася порожнеча до 7 сантиметрів глибини. Рекомендуємо монтаж арочного профнастилу проводити з урахуванням обладнання основної та додаткової вентиляції.

В результаті правильного монтажу вийде конструкція з підвищеними показниками міцності, для якої будуть не страшні ні буревії, ні снігопади. Та й довговічність радує, так як матеріал володіє захисним від корозії шаром.

Следующая статья
16 березня 2020
Популярні і доступні покрівельні матеріали: ТОП-5
Вибір і монтаж покрівельного матеріалу - справа відповідальна, від цього буде прямо залежати «погода в домі» - захищеність будівлі від несприятливих впливівдовкілля (високі або низькі температури повітря, різного роду опади, вітер, шум, пил і ін.). Я. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
30 cічня 2020
Кольори профнастилу: підбираємо оптимальні кольори і поєднання
Профнастил останнім часом став досить популярним, особливо в процесі виробництва заборів і дахів. Для того, щоб створити гармонійний тандем з будинком, виробники стали виробляти листи різної палітри.
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua