дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Швидкомонтовані будівлі: типи і особливості

З розвитком технологій вдалося скоротити час і полегшити процес будівництва. Компанії та організації відмовляються від класичних матеріалів, використовують нові способи зведення споруд. Будівельні фірми вдаються до будівництва швидкомонтованих будівель. Вони знайшли своє застосування в простих і складних проектах, використовуються для споруд будь-яких конфігурацій. БМЗ знижують матеріальні і тимчасові витрати на проектування, будівництво та інші роботи.

Типи будівель швидкого монтажу: переваги і недоліки

Технологія прискореного будівництва актуальна для різних областей діяльності. БМЗ діляться на будови промислового і громадського призначення, на модульні (привозяться в готовому вигляді) і збірні (збираються на об'єкті). Залежно від застосованої технології зведення розрізняють такі типи будівель:

  • контейнерні. Будуються з модульного блоку, який в готовому вигляді транспортуються на місце і встановлюються на фундамент. Будинки зводяться для тимчасового проживання, експлуатуються в якості торговельних комплексів, медичних або спортивних установ. Термін експлуатації конструкцій - півстоліття. Основний недолік - обмеженість архітектурних рішень;
  • споруди з об'ємних блоків. Зводяться на основі металокаркасу і обробляються листовими матеріалами. У будівлях даного типу створюються зручні умови для проживання. Максимальний термін експлуатації - 50-60 років. Недоліком є ​​складність транспортування;
  • великопанельні. Складаються з сендвіч-панелей (металеві листи і утеплювач). Конструкції мають гарні тепло- і звукоізоляційні характеристики. Вони міцні, довговічні, підтримують оптимальний мікроклімат усередині, прості в монтажі. Естетичну привабливість цих будівель можна надавати практично будь-яким способом;
  • каркасні. Виконуються на базі металевої або дерев'яної основи. Споруди обшиваються панелями, стійкими до механічних пошкоджень і атмосферних явищ. Збірка конструкцій здійснюється на ділянці.Основной элемент БМЗ — каркас с высокими прочностными свойствами. Основа имеет стойки и горизонтальные элементы для фиксации обшивки, окон, дверей. Для увеличения срока эксплуатации детали из металла покрываются антикоррозийными веществами, а изделии из природного сырья — защитными средствами, повышающими устойчивость к влаге, механическим воздействиям, температурным колебаниям.

У деяких випадках застосовується каркас з тонкостінного профілю. Його використання дозволяє знизити тиск на фундамент, скоротити час збірки, матеріальні витрати на зведення будівель.Виды и особенности ограждающих конструкций

До даних елементів відносяться перекриття, покрівля, стіни і т. Д. Вони служать для зонування простору. Елементи діляться на дві категорії: внутрішні і зовнішні. Перші поділяють простір усередині приміщення, другі захищають від вологи і температурних коливань.

Внутрішні елементи створюються з сендвіч-панелей. Вони являють собою два облицювальних листа з теплоізоляційним шаром усередині (пінополіуретан, пінополістирол або мінеральна вата). Конструкції можуть бути різних параметрів. Для естетичності вони забарвлюються у будь-які відтінки. Сендвіч-панелі прості в монтажі, мають прекрасними теплоізоляційними властивостями і вогнетривкістю, стійкі до різних пошкоджень і екологічно безпечні.

При виборі огороджувальних елементів керуються необхідними термоізоляційними характеристиками споруди, його призначенням (зберігання інструментів, проживання, муніципальне установа).

Шереваги ШМБ

  • Що швидко монтуються використовуються в якості складів, житлових і громадських приміщень. Широка область застосування БМЗ обумовлена такими ключовими перевагами:
  • висока швидкість зведення;
  • стислі терміни декоративних робіт і облицювання;
  • легкість монтажу інженерних систем і комунікацій;
  • тривалий ресурс експлуатації.

Щоб мінімізувати час і витрати на будівництво, застосовуються типові проекти повнокомплектних будівель. Конструкції після зведення оснащуються всім необхідним обладнанням. Компанії часто пропонують адаптацію проекту до вимог клієнта, варіюються розміри споруд, тип і товщина утеплювача, колір полімерного покриття.

Следующая статья
10 квітня 2019
Як зігнути профнастил: різновиди та особливості процесів згинання
Господарські будівлі, дахове покриття, огороджувальні конструкції - в цих та багатьох інших моментах профнастил знайшов своє застосування. Будівельний матеріал цінується за тривалий термін служби, естетичний вигляд, легкість монтажу, привабливу варті. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
27 березня 2019
Особливості проектування та будівництва фруктосховищ
Популярність екотенденцій, відновлення світового попиту на фрукти, сухофрукти підвищують актуальність розвитку бізнесу в цій сфері. Підприємствам, що працюють в сфері виробництва фруктових соків, консервованої продукції, торговельним мережам необхідн. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua