дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Чи є гарантія на сендвіч-панелі - як діяти при настанні гарантійного випадку

Перш ніж приступити до будівництва, кожен замовник зацікавлений у виборі довгострокових відносно експлуатації матеріалів. І цей показник в першу чергу залежить від його якості. останнім часом на будівельному ринку сендвіч-панелі з металевим облицюванням зарекомендували себе як довговічний і надійний матеріал. Але не всі тришарові панелі володіють високим терміном експлуатації.

Термін експлуатації сендвіч-панелей

Тривалість експлуатації безпосередньо залежить від трьох основних факторів, а саме:

  1. Технології, які використовуються у виробництві.
  2. Якість сировини: клею, наповнювача, обкладки.
  3. Правильна упаковка, складування, транспортування, зберігання

Що ж стосується облицювання, то вона на себе бере основну частину негативного впливу навколишнього середовища:

  • УФ-випромінювання;
  • високий рівень вологості;
  • навантаження від вітру;
  • температурні перепади.

Саме з цієї причини від рівня якості облицювання, буде залежати і якість використовуваного утеплювача, термін служби матеріалів, а також естетична привабливість будівлі. Одним з найбільш надійних типів облицювання є оцинкована сталь з полімерним покриттям. Товщина сталі повинна перевищувати 0,45 міліметрів.

Звертаємо увагу, що деякі виробники в цілях економії використовують під промислові сендвіч панелі сталь меншої товщини, що позначається не тільки на вартості готової панелі, але і на її якості і довгостроковості - сендвіч-панель піддається різного роду пошкоджень, вм'ятин, подряпин, розривів та ін.

дах із сендвіч панелі

Найпоширенішими наповнювачами сендвіч-панелей є мінеральна вата і пінополістирол. Дані матеріали за своїми характеристиками володіють необмеженою тривалістю експлуатації, з цієї причини, основну роль щодо даної характеристики відіграють фактори навколишнього середовища.

Чи буває гарантія на сендвіч-панелі

Сучасні виробники на кожен свій матеріал надають гарантію з описом великого спектра гарантованих характеристик. Правильна гарантія - це підтвердження заявлених виробником характеристик, які прямим чином впливають на довговічність матеріалів і на їх повноцінний спектр експлуатації протягом усього терміну їх служби. З цієї причини, перш ніж купити сендвіч, необхідно розібратися на який спектр характеристик буде поширена гарантія.

Як повинна бути оформлена гарантія

Гарантія оформляється на фірмовому бланку від виробника, з усіма логотипами, мокрою печаткою, свіжим підписом відповідальної за гарантійний талон особи. У гарантії повинні бути вказані дата поставки і виробництва продукції, номер замовлення та інші важливі параметри.

Які параметри сендвіч-панелей повинні бути прописані в гарантії

Рекомендуємо ознайомиться з основними параметрами, які в першу чергу повинні бути відображені в гарантійному талоні.

 

Гарантія теплоізоляції

За законодавством, при правильній експлуатації панелей, прошарок повинен зберігати свої теплоізоляційні здатності протягом мінімум п'яти років. Але, ефективна тривалість використання матеріалів з теплоізоляційними характеристиками повинна бути не менше 25 років.

Гарантія структурної цілісності

У звичайних експлуатаційних умовах сендвіч-панелі повинні зберігати властивості механічного типу як мінімум 5 років і при цьому не втрачаючи своєї цілісності. Цілісність структури - це стан, коли від наповнювача не відшаровуються верхні шари.

Гарантія технічної відповідності сталевої обшивки

Залежно від сталевого листа і від типу його покриття, термін гарантійної тех. відповідності повинен бути для зовнішньої і внутрішньої обшивки від 20 до 30 років.

Гарантія естетичної відповідності сталевої обшивки

Цей тип гарантії на має увазі захист від наступних неприємностей: нерівномірне фарбування покриття, невідповідність кольору заявленому в замовленні, відділення від поверхні сталі полімерного шару, відлущування і розтріскування. При цьому термін гарантії можна отримати для зовнішньої і внутрішньої обшивки на термін від 10 до 20 років.

Винятки та умови гарантії

Важливими моментами залишаються і не гарантійні випадки, які виникають в процесі неправильної експлуатації і монтажу. Серед таких випадків можна відзначити: застосування неправильних інструментів для різання панелей, електрохімічна корозія, незахищені обрізні краї, використання неправильних аксесуарів і кріплень, використання матеріалів не за призначенням.

Як діяти при настанні гарантійного випадку

Весь спектр претензій важливо в телефонному режимі повідомити постачальнику, або ж оформити письмове звернення. В даному випадку важливо виконати всі маніпуляції до того, як за договором буде завершено гарантійний період.

У свою претензію важливо вказати наступні дані:

  • документи, які підтвердять покупку матеріалів;
  • контакти з боку покупця (відповідальна особа);
  • повний опис дефекту і точну дату його виявлення;
  • оригінал гарантійного талона і його чітка копія.

Якими ще документами супроводжується гарантія

Для того, щоб мінімізувати кількість гарантійних випадків, відповідальні виробники свою продукцію супроводжують додатковим спектром документів, які допоможуть користувачам безпечно застосовувати панелі. Серед таких документів варто відзначити: інструкція з експлуатації та монтажу, розвантаження-навантаження, транспортування і проектування.

Следующая статья
29 cічня 2020
Особливості шумоізоляції даху з профнастилу
Профнастил є досить популярним матеріалом, який використовують для покрівлі, адже він виготовляється з досить міцної оцинкованої сталі і покривається захисним декоративним шаром. З огляду на те, що він і коштує відносно недорого, багато покупців з ра. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
27 cічня 2020
Реконструкція промислових будівель і споруд: на що краще звернути увагу
Навіщо потрібна реконструкція пром. будівель? Існують як мінімум 2 причини реконструкції промислових будівель - моральний і фізичний знос. Так само, як і будівництво, будь-яка реконструкція починається зі складання проекту, який необхідно погоджувати. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua