дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Кольори профнастилу: підбираємо оптимальні кольори і поєднання

Профнастил останнім часом став досить популярним, особливо в процесі виробництва заборів і дахів. І це не дивно, так як матеріал має доступну ціну, красу і надійність. Також варто відзначити, що листи профнастилу прості в монтажі, і після установки він допоможе створити спокій і потрібний затишок в домі або на дачі. Для того, щоб створити гармонійний тандем з будинком, виробники стали виробляти листи різної палітри. Саме про кольори сьогодні і поговоримо.

Які кольори профнастилу бувають

Для виробництва профнастилу використовується оцинкована сталь високої якості. Цинк - виконує роль захисту сталі від корозійного впливу. Зазвичай оцинкований шар досить товстий, щоб також захистити профільований лист від невеликих ушкоджень механічного типу. Але, сучасні листи для додаткового захисту ще покриваються товстим шаром фарби або полімеру.

Звернемо увагу, що це додаткове покриття також виконує естетичне завдання і продовжує експлуатаційний період до 30-50 років. Завдяки широкій палітрі, профнастил від виробника має широкий спектр застосування: від покрівельних робіт, до оформлення парканів.

Базова палітра кольорів RAL профлиста

Щоб було простіше розібратися в широкій палітрі кольорів і відтінків, провідні виробники вирішили розробити уніфіковану колірну шкалу. Сьогодні є 3 колірних стандарту. Швейцарський PRELA, фінський RR, німецький RAL. Дані стандарти самі по собі категорично відрізняються по палітрі кольорів.

Якщо розглядати дані стандарти по популярності, то на першому місці знаходиться німецький RAL - абревіатура назви Райх Аусшлюс Ліфербедінгунген. Вперше його розробив Німецький інститут сертифікації та гарантій якостей в 1927 році.

Кольори в рамках даного стандарту насичені і яскраві, додатково до РАЛ також передбачається спеціальний чотиризначний цифровий код, які позначають відтінки. Основні кольори: білий, сірий, металік, коричневий, зелений, синій, червоний - великий вибір серій дозволяє якомога точніше вибрати необхідного кольору листи. На даний момент найбільшим попитом користуються листи:

  • RAL 505 - синій;
  • RAL 7004 - сірий;
  • RAL 3005 - червоно - коричневий;
  • RAL 6005 - темно-зелений;
  • RAL 9003 - білий;
  • RAL 9006 - металік.

Важливо: Більш детальну колірну палітру можна попросити у розповсюджувачів. Відповідальний постачальники і виробники просто зобов'язані надати своїм покупцям всі каталоги.

Популярні кольори профнастилу

Споживачі дуже часто змінюють свої уподобання. Зробити прогноз на попит певного кольору будівельного матеріалу, завдання непросте і вимагає провести систематизацію факторів, які впливають на вибір замовника. Ми вивчили всі ці фактори і склали свій список найбільш популярних кольорів і відтінків, по регіонах, розміщення об'єктів, чисельності та релігійності населення.

Якщо враховувати європейський стандарт, то у кожного профільованого листа є свій ідентифікатор по таблиці РАЛ. Таблиця була розроблена в Німеччині і активно використовується з 1927 року.

Детально вивчивши переваги замовників по регіонах за останні три місяці, ми визначили три найбільш популярних кольору:

  1. Червоне вино - РАЛ 3005.
  2. Зелений мох - РАЛ 6005.
  3. Шоколад - РАЛ 8017.

На 4,5 6 і 7 місцях розташувалися 3011, 6020, 5005, 5002 кольору, їх відсоток становить 20% від продажів.

Загальні рекомендації по підбору кольору профнастилу

Покупці в першу чергу звертають увагу на палітру кольорів профнастилу. Адже час, коли цей матеріал використовувався в основному для будівель тимчасового типу (склади, ангари, сараї) давно минуло.

Сьогодні ж цей матеріал використовується для декорування балконних парапетів, воріт, дахів заміських будинків і дач, а також зборів. Варто відзначити, що профнастил використовується для обшивки магазинів, кіосків і павільйонів, для того, щоб будівлі виглядали більш привабливими.

Пам'ятайте: Невдалий колір може зіпсувати все враження від будівлі, виглядати дисонансно в поєднанні з іншими квітами, дратівливо, недоладно, безглуздо, нудно. Виробники не пов'язують колір з будовою цін, якщо тільки на поверхні аркушів не виконана декоративний фотодрук.

Як правильно підібрати колір профнастилу для даху та огорожі

Існують три правила правильного підбору профнастилу за кольором:

1 правило: якщо вибирається матеріал для огорожі дачної ділянки, зовнішню сторону краще вибирати темних відтінків, а ось всередині гармонійно виглядатиме - білий. Таке поєднання вийде стильним, привабливим і шляхетним. З внутрішньої сторони світла палітра буде візуально розширювати простір, а ось зовнішній колір буде благородно підкреслювати екстер'єр будинку.

2 правило: важливо для покрівельного профнастилу кольору підбирати за такими принципами. Темна дах + світлий фасад. Дах насиченого темного кольору + темний фасад з бруса, натурального дерева, цегельного облицювання, кам'яного облицювання. Фасад темних відтінків + дах металевого або світло-сірого кольору.

3 правило: Як облицювання магазинів, ангарів, складів і павільйонів, рекомендується використовувати поєднання як мінімум 2-3 кольорів і відтінків. Однотонні будівлі виглядають непривабливо і нудно.

Вибираючи колір для забору важливо враховувати не тільки контрастність внутрішньої і зовнішньої сторін, як ми вже згадували вище, але і інші чинники: регіональні особливості, особисті переваги, палітра кольорів всередині двору. Зазвичай колір забору відповідає кольору дахів і обов'язково гармонує з оформленням фасаду будівель. Ми рекомендуємо не вивчати палітру кольорів через екран ПК, а безпосередньо в магазинах, так як професійні магазини пропонують каталоги з прикладами, а консультанти допоможуть підібрати максимально відповідний для вашого випадку матеріал.

Висновки

Матеріали на сучасному будівельному ринку постійно оновлюються, і сьогоднішнім фаворитом є саме профнастил, так як його особливості: тривалий період експлуатації, естетичне оформлення, широка палітра кольорів, висока якість, можливість імітувати різні текстури, доступна ціна, міцність. Широка палітра дозволяє істотно збільшити спектр застосування матеріалу, а також гармонійно оформити будь-який двір і будинок.

Следующая статья
04 лютого 2020
Арочний профнастил - що це таке і особливості його застосування
Для архітекторів і досвідчених будівельників справжньою знахідкою може виявитися арочний профнастил, так як саме цей матеріал дозволяє спорудам та виробам набувати найрізноманітніших і дивовижних форм.
Читати докладніше
Предыдущая статья
30 cічня 2020
Протікає покрівля з профнастилу - що робити щоб усунути причини
Безумовно, профнастил це досить надійний матеріал, проте навіть ніщо не вічне і прі не коректному монтажі навіть він може почати протікати, що змушує власника будівлі оперативно шукати причини несправностей і викликати відповідних фахівців для їх усу. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua