дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Переваги використання сендвіч-панелей при будівництві швидкомонтованих об’єктів

Зовсім недавно для будівництва промислових і житлових одно- або двоповерхових будівель використовувалась переважно цегла або бетон. Ці матеріали, як і раніше, популярні, але перше місце в рейтингу впевнено займають сендвіч-панелі. Вони легкі, відносно недорогі, міцні і мають значний термін експлуатації, прості в установці, не вимагають облицювання і спеціального догляду. Вони підходять для будівництва виробничих об'єктів, будівель комерційного та житлового призначення. Вони не дають усадки, а монтуються за допомогою спеціальних замків і метизів.

ЦЕ ЦІКАВО.

Такий будинок можна навіть перевезти в інше місце без розбирання (за умови невеликих габаритів).

Переваги застосування сендвіч-панелей

Чому сучасні матеріали поступово витісняють традиційну цеглу, піноблоки? Переваг у сендвіч-панелей безліч. Серед них:

  1. Швидкість зведення. На роботу не треба багато часу. На зведення простого по конструкції одноповерхової об'єкта знадобиться всього декілька місяців. Крім того, панелі досить легкі, тому для будівництва не потрібно орендувати дорогу спеціалізовану техніку.
  2. Невелика вага. Сендвіч-панелі досить легкі, тому будівлі не потрібен глибокий фундамент і міцний каркас. Для будівництва спорудження буде цілком достатньо свайної або стрічкової основи. Це дозволяє скоротити обсяг земляних робіт. Крім того, будувати з сендвіч-панелей можна навіть на нестійкому ґрунті, наприклад, в тих місцях, де максимальне навантаження на ділянку обмежено через системи підземних комунікацій.
  3. Можливість будівництва в будь-який час року. На відміну від звичайних будинків, при зведенні об'єктів з сендвіч-панелей не потрібно чекати весни. На якість низькі температури не здатні чинити ніякого впливу, адже в ході будівництва не використовуються бетонні розчини.
  4. Відсутність необхідності оздоблювальних робіт. На відміну від бетонних металоконструкцій, сендвіч-панелі не потребують оштукатурювання, фарбування. Вони випускаються вже готовими до установки. У тому випадку, якщо є потреба в додатковому захисті, для обробки можна використовувати будь-які матеріали — починаючи від сайдингу і закінчуючи натуральним або штучним каменем. Що стосується внутрішніх робіт, то підійдуть шпалери, штукатурка, гіпсокартон і так далі.
  5. Відсутність необхідності додаткової теплоізоляції. Сендвіч-панелі підтримують температуру в приміщенні на потрібному рівні. Вони зберігають тепло в десять разів краще цегли, і в 30 — залізобетонних конструкцій. Навіть натуральне дерево не може зрівнятися з панелями — втрата тепла в будинках з сучасного матеріалу приблизно в три рази менше, ніж в будівлях зі зрубу.
  6. Гігієнічність. Панелі не «ласий шматок» для гризунів, дрібних комах та інших шкідників. Вони не потребують додаткової обробки спеціальними хімікатами. Крім того, в них не утворюється цвіль.

У будівлях з сендвіч-панелей легко проводити внутрішні комунікації. Кабелі розміщуються між зовнішнім оздобленням і самою стіною.

Незважаючи на величезний список переваг панелей в порівнянні з іншими матеріалами, вони все-таки мають деякі недоліки.

По-перше, будувати можна не вище двох поверхів. Панелі не розраховані на сильне навантаження, тому абсолютно не годяться для зведення висотних об'єктів. Зате можна зробити кілька прибудов. Наприклад, в промисловому цеху додаткова «кімната» може стати місцем відпочинку персоналу, роздягальнею, душовою і так далі.

По-друге, установку будівлі повинні виконувати фахівці з досвідом роботи в даній сфері. Герметичність, правильність монтажу панелей — гарантія довговічності будівлі. При недотриманні технології можлива поява містків холоду, що може призвести до промерзання конструкції.

По-третє, далеко не всі панелі підходять для будівництва житлових об'єктів. Варіанти, призначені для зведення комерційних будівель, обійдуться дешевше. При зведенні житлового будинку краще вибирати панелі з екологічним і пожежобезпечним наповнювачем.

ЦЕ ВАЖЛИВО!

Будинки потребують гарної системи примусової вентиляції. Сама конструкція являє собою термос, адже сендвіч-панелі не пропускають повітря. Щоб створити комфортні умови в приміщенні, ще на етапі проектування не варто забувати про вентиляцію, в ідеалі — припливно-витяжну.

Теплова деформація

Під впливом високих температур в літню пору року на панелях можуть з'явитися дефекти у вигляді поперечних складок, відривів і навіть зрізу кріплень. Як уникнути цього? По-перше, потрібно правильно вибрати самі панелі, які підходять для будівництва об'єкта в конкретній кліматичній зоні. По-друге, щоб запобігти втрати стійкості, необхідно подбати про правильну опору конструкції. Це дозволить уникнути появи критичної напруги і появи серйозних дефектів.

Отже, щоб зменшити теплову деформацію, потрібно:

  1. Купити сендвіч-панелі з обшивкою світлих відтінків. Такі кольори будуть відображати промені і менше нагріватися. Ідеальне рішення для зон, для яких характерний субтропічний і тропічний види клімату.
  2. Використовувати систему кріплення на двох опорах.
  3. Вибирати конструкції довжиною не більше шести метрів.

Для забезпечення стійкості потрібно подбати і про правильний фундамент.

УВАГА!

Хоч деякі консультанти і стверджують, що основа будівлі і зовсім не потрібна, це не так. Для будівництва об'єкта потрібно підготувати полегшений або стрічковий фундамент.

Товщина панелі

Перед покупкою матеріалу потрібно виконати ретельні теплотехнічні розрахунки. На підставі отриманих даних можна не тільки вибрати правильні панелі, але і істотно заощадити — навіщо переплачувати компанії за зайві сантиметри утеплювача без потреби?

При оформленні замовлення потрібно врахувати:

  • необхідну температуру приміщення;
  • градусо-добу опалювального періоду;
  • вид опалення (якщо воно планується);
  • опір теплопередачі;
  • розміри майбутнього об'єкта;
  • різницю внутрішньої і зовнішньої температури в усі пори року.

Також необхідно врахувати, в яких цілях буде використовуватися будівля. Якщо мова йде про будівництво неопалюваного цеху, то можна брати панелі з мінімальною товщиною утеплювача. У тому випадку, якщо планується зведення житлового об'єкта, краще купувати матеріал з відповідним наповнювачем.

Об'єкти, які можна звести за технологією БМЗ

Сучасні сендвіч-панелі підходять для будівництва:

  • цехів різних розмірів на підприємствах харчової, хімічної та інших видів промисловості (підходять і для металургії, але за умови, що на стіни не буде встановлюватися вантажопідйомне обладнання);
  • морозильних і холодильних камер;
  • шиномонтажів, станцій технічного обслуговування сервісних центрів;
  • супермаркетів, торгових павільйонів на ринках;
  • великих торгових центрів висотою не більше двох поверхів;
  • автомийок.

Використовуються панелі і для будівництва приватних будинків. Якщо всього декілька років тому їх застосовували для зведення переважно дачних зведень, то зараз все більша кількість людей вибирає матеріал для створення будинків для постійного проживання.

Следующая статья
27 березня 2019
Аркова, двосхильна і «Краплинка»: огляд переваг і недоліків теплиць
Для отримання раннього врожаю, цілорічного вирощування овочів і квітів застосовуються тепличні споруди. Виробники пропонують моделі різних форм і розмірів. Для вирощування рослин в промислових масштабах одним парників не обійтися. У спорудах необхідн. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
04 cічня 2019
Як кріпити сендвіч-панелі
Монтаж сендвіч-панелей хоч і не відрізняється складністю, але має власну технологію. При її дотриманні і виконанні важливих рекомендацій в результаті виходить міцна і тепла споруда.
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua