дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Особливості шумоізоляції даху з профнастилу

Профнастил є досить популярним матеріалом, який використовують для покрівлі, адже він виготовляється з досить міцної оцинкованої сталі і покривається захисним декоративним шаром. З огляду на те, що він і коштує відносно недорого, багато покупців з радістю його купують і використовують на своїх приватних будинках та інших прибудовах. Безумовно, у даного матеріалу є свої недоліки, проте вони не суттєві і усунути їх можна навіть власними руками без виклику майстрів.

Особливості покрівлі з профнастилу

Профнастил вкрай популярний через свої прекрасні експлуатаційні характеристики, адже він може витримати досить серйозні навантаження, при цьому він вимагає мінімального догляду. Проте, під час його укладання важливо врахувати головну його особливість, а саме слабку шумоізоляцію. Дійсно, такий покрівельний матеріал має не тільки сильну провідність звуків, а й навіть посилює їх і в підсумку звичайний дощик може здатися стрільбою за вікном артилерією.

Звичайно, усунути цю проблему дуже легко і для цього необхідно лише забезпечити додаткову звукоізоляцію дахи їх профнастилу. У даній статті ми докладно розберемо, як саме це можна зробити.

Сильні звуки під час дощу

Як ми вже розібралися, сильний шум на дахах з профнастилу з'являється через його сильну провідність подібного роду звуків. Однак найчастіше дана проблема виникає не тільки з цієї причини, а й з огляду на різного роду порушень при монтажі, які і призводять до посиленої передачі звуків. До таких несправностей відносять:

  • Не симетричну установку стропильних систем, або наявність брусків різної товщини. При таких помилках покрівля не прилягає щільно біля обрешітки. В результаті відбувається додатковий звуковий ефект.
  • Недостатня кількість кріплень, які не забезпечують належного прилягання. Дану проблему виправити найбільш простіше, адже потрібно лише вкручувати близько десятка метизів на одному квадратному метрі.
  • Не коректне розміщення листів, що призводить до деформації покриття та створення сильного резонансу.
  • Слабкий ухил покрівлі. У разі, якщо краплі будуть ковзати по плоскому схилу, то він буде приймати на себе весь удар від дощових крапель і створювати додаткові потужні звуки при їх падінні.

Шум від профнастилу при вітрі

Кожен фахівець і професіонал знає про силу, яку має вітер. Більш того, в інтернеті є безліч відео про урагани, здатних зносити дах біля будівель, проте в реальності подібного роду руйнування лише видимі зовні, а проблема набагато глибше.

Цілком логічно, що навіть слабкий вітер, контактуючи з дахами, покрівля яких складається з тонкого шару листів металу, починає впливати на нього, створюючи не найприємніший шум. Забезпечення шумоізоляції для даху з профнастилу вдається досягти лише за допомогою кріплення матеріалу до обрешітки. Однак в разі, якщо профнастил слабо закріплений, то під поривами вітру його поступово буде розхитувати і це призведе до послаблення щільності, що, в свою чергу буде створювати вкрай неприємне деренчання. Якщо вчасно і надійно не пропрацює закріплення листів, то звук буде лише посилюватися.

Неприємний скрегіт при високій температурі

Однією з причин виникнення шуму на дахах з профнастилу є його слабка фіксація і надмірне затягування кожного аркуша. Однак також можливо створити проблеми зі звукоізоляцією не тільки при різних деформаціях, а й при різких температурних коливаннях.

Відповідно до законів фізики, під час нагрівання фізичні елементи починають розширюватися, а при охолодженні звужуватися. У разі, якщо створити надійну шумоізоляцію покрівлі з профнастилу за допомогою абсолютно плоских контактів в зонах примикання листів, верхні шари при впливі мінливої ​​температури, почнуть сильніше нагріватися, що призводить до неприємного скреготу металу. Крім вкрай не комфортний звук, це призводить до пошкодження захисних покриттів і в підсумку до стирання тіла листів.

Для забезпечення звукоізоляції покрівлі з профнастилу від температурних коливань рекомендовано закріплювати саморізи через заздалегідь підготовлені отвори трохи більшого діаметра. Такий крок допоможе знизити тертя об кріплення, а широкі захисні шайби не дозволять волозі потрапити всередину будівлі.

Як вирішити проблему?

Для забезпечення шумоізоляції на даху будинку з профнастилу від всіх вищевказаних дій необхідно:

  • Встановити звукоізолюючий бар'єр між покрівельними покриттями і латами. Найчастіше для цього використовують полістирол.
  • Встановлювати шумоізолюючі матеріали з внутрішньої сторони під покрівлею. Для цього можна скористатися гіпсокартоном або вагонкою, які мають низьку звукопровідність і забезпечать подвійний ефект.
  • Встановити утеплювач, який крім холоду дозволить уникнути гучних звуків у вашому домі. Найбільш оптимальним матеріалом є базальтова вата.
  • Покривати покрівельні листи сумішами з мінеральних гранул. Це дозволить приглушити звуки дощу по вашій даху.

На що звернути увагу при покупці звукопоглинального матеріалу?

Забезпечити належного рівня шумоізоляцію даху будинку з профнастилу можливо завдяки правильно обраним звукопоглинальним матеріалам. Для цього важливо звертати увагу на наведені нижче параметри:

  • Модулі пружності, адже пухкі і пористі матеріали менш ефективні в звукоізоляції, ніж щільні. Прекрасним ізолятором звуків вважаються матеріали зі скловолокна, ізолона і базальтової вати. Поганим ізолятором вважають пінопласт.
  • Індекси шумопоглинання. Відмінним показником є ​​понад 0,6. Мінеральна вата показує саме такі індекси, а пінопласт в два рази гірше від рекомендованих показників.

Монтаж покрівлі з шумопоглинальним матеріалом

Правильніше за все подбати щодо звукопоглинання ще під час проектування вашого житла. Лише після проведення всіх шумоізоляційних робіт можна замислюватися про укладання покрівлі Профлист.

Важливо! Якщо про шумоізоляції ви подумали після того, як був змонтований профлист, тоді немає необхідності займатися розбиранням покрівлі. Для установки звукоїзолятора досить провести внутрішні роботи на горищі, уклавши матеріал між крокв і набивши вгорі дерев'яні рейки, які його утримають.

Висновок

Завдяки звукоізоляції забезпечується більш кофортное перебування в будинку. Однак варто враховувати побажання кожного мешканця, адже хтось від дощових звуків не може заснути, а хтось не засне без них. При цьому потрібно розуміти, що провести коригування і посилювати шумоізоляцію можливо в будь-який момент, однак найправильнішою ідеєю буде продумати все ще на етапі будівництва будинку.

Следующая статья
29 cічня 2020
Особливості облаштування водостоку на покрівлі з профнастилу
Водостоки на дахах з профнастилу необхідні для того, щоб захистити фасад будівлі від вологи під час дощу і відведення води від прибудинкових територій. Особливо це важливо, якщо поруч з будинком територію обклали бетонною обмосткою або тротуарними пл. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
29 cічня 2020
Чи є гарантія на сендвіч-панелі - як діяти при настанні гарантійного випадку
Перш ніж приступити до будівництва, кожен замовник зацікавлений у виборі довгострокових відносно експлуатації матеріалів. І цей показник в першу чергу залежить від його якості. останнім часом на будівельному ринку сендвіч-панелі з металевим облицюван. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua