Популярність екотенденцій, відновлення світового попиту на фрукти, сухофрукти підвищують актуальність розвитку бізнесу в цій сфері. Підприємствам, що працюють в сфері виробництва фруктових соків, консервованої продукції, торговельним мережам необхідно спеціальне місце, де можна зберігати товар відповідно до норм. Фруктосховище, зведена згідно з технологією, дозволить створити оптимальний мікроклімат з правильним рівнем вологості і певним складом повітря.
Для збільшення терміну придатності фруктів, збереження корисних властивостей, естетики зовнішнього вигляду їх потрібно зберігати при певних умовах. Щоб врахувати всі нюанси необхідно розробити спеціальний проект каркаса будівлі, грамотну планування приміщень. Фруктосховище має бути ергономічним, зручним для внутрішньої, зовнішньої логістики, дій персоналу. Щоб зберегти нормальні показники мікроклімату, важливо забезпечити хорошу герметичність корпусу, вибрати правильне місце для установки обладнання (холодильні камери, машини для отримання штучного холоду, системи загальнообмінної, постійної вентиляції), що неможливо зробити без проекту. Також він дозволити врахувати всі потреби замовника, особливості клімату регіону, необхідність створення декількох зон різним температурним режимом.
Важливо! Планування приміщень залежить від масштабів діяльності компанії, способу зберігання продукції (розсип, тара).
Крім створення складів за традиційною технологією, дуже популярні і економічно вигідні швидкобудуюємі варіанти (за статистикою вони дешевше цегельних споруд приблизно на 10-15%). Для їх будівництва використовуються полегшені металоконструкції, які монтуються за каркасною технологією.
Перший етап - спорудження фундаменту. Потім здійснюється складання металевого каркаса. Стіни, дах утеплюють пінополістирольними, обшивають сендвіч-панелями, використовуючи болтові з'єднання. При необхідності майстри можуть провести внутрішні роботи, наприклад, створення перегородок, підлоги високої міцності з високим експлуатаційним ресурсом.
Вибір типу конструкції фруктосховища, виду системи контролю мікроклімату залежить від декількох факторів:
Обов'язковий етап - монтаж систем охолодження, вентиляції, додаткового обладнання, наприклад, зволожувачів, аналізаторів, генераторів азоту та ін. Завдяки правильному технічному оснащенню, грамотної плануванні втрати продукції вийде скоротити до 3-4% в порівнянні з 25% в необладнаних будівлях. При виборі типу конструкції враховуються метеорологічні особливості регіону (вітрова, снігова навантаження). Компанія «Промстан» допоможе спроектувати і побудувати сучасні фруктосховища з продуманим плануванням і високим експлуатаційним ресурсом.
Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,
від якої ви не зможете відмовитися!