дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Популярні і доступні покрівельні матеріали: ТОП-5

Вибір і монтаж покрівельного матеріалу - справа відповідальна, від цього буде прямо залежати «погода в домі» - захищеність будівлі від несприятливих впливівдовкілля (високі або низькі температури повітря, різного роду опади, вітер, шум, пил і ін.). Які ж сьогодні покрівельні матеріали найнадійніші, безпечні та доступні? - давайте розбиратися.

Про що потрібно знати, купуючи покрівельний матеріал

Процес вибору покрівельних матеріалів в першу чергу буде залежати від цілого ряду чинників:

  1. Насамперед потрібно звернути увагу на показник навантаження на покриття. Матеріал покрівлі повинен витримувати сильні пориви вітру, вага опадів (дощу, снігу). При цьому саме покриття не повинно створювати відчутною навантаження на кроквяну систему.
  2. Важливо звернути увагу на експлуатаційні характеристики: пожежна безпека, корозійна стійкість, міцність від механічних впливів, довговічність.
  3. Вибираючи покриття, потрібно враховувати і конфігурацію самого даху. Чи не кожен матеріал підійде для покриття поверхні круглої або складної геометричної форми.
  4. Не забуваємо про існуючі різних типів покриттів, які определеяются в залежності від призначення будівлі. Для господарських будівель краще вибирати економні варіанти, а для житлових будинків - довговічні, екологічно безпечні.
  5. Звертаємо увагу на ціну, адже саме цей показник часто підтверджує рівень якості покриття. Рекомендуємо розраховувати бюджет враховуючи вартість матеріалу і монтажних робіт.
  6. При виборі покрівельної облицювання важливо передбачити і естетичні аспекти, адже від кольору, фактури та інших показників буде залежати екстер'єрні сприйняття будови.

Вимоги до покрівельних матеріалів

На сучасному ринку представлений величезний вибір матеріалів для покрівлі: металеві, керамічні та ін. Так як асортимент великий, пропонуємо критерії, які допоможуть правильно вибрати:

  • довговічність - монтаж займає багато часу і зусиль, отже, сучасні покрівельні матеріали повинні прослужити довго, не змінювати ж їх з року в рік;
  • економічність - правильний вибір матеріалів для даху в рази знизить витрати на її облаштування;
  • високі показники рівня шумоізоляції;
  • зручні розміри і легка вага - спрощує процес монтажу, і при цьому не створює велике навантаження на несучі конструкції;
  • простота монтажу - укладання проводиться без необхідності використання спеціального обладнання, а також без наявності професійних навичок;
  • простота ремонту і обслуговування;
  • висока пожежна безпека і екологічність;
  • стильний і естетично привабливий вигляд.

За якими параметрами вибирати покрівлю

Вимоги до покрівельного облицювання досить жорсткі. Важливо дотримуватися п'ять критеріїв:

  1. Можливість чіткого повтору форми покрівлі
  2. естетичний вигляд
  3. Високі показники міцності
  4. Безпека
  5. довговічність

ТОП кращих матеріалів

При оцінці покрівельних матеріалів важливо враховувати не тільки їх вартість і зовнішні характеристики, алеі звернути увагу на фізико-хімічні властивості. Нижче ми підібрали ТОП кращих покрівельних матеріалів, враховуючи відгуки реальних клієнтів і показники характеристик.

Металочерепиця

Випускається у формі листів з оцинкованої сталі з полімерним антикорозійним покриттям. На аркуші наноситься принт, який якісно імітує черепицю.

Даний тип облицювання скатних дахів універсальний, саме з цієї причини її використовують в будівництві малоповерхових будівель. Для монтажу немає необхідності демонтувати старе покриття, важливо, щоб кут нахилу даху становив понад 12 градусів. Експлуатаційний термін - в межах 15 років.

З переваг варто відзначити: простий монтаж, високі показники міцності, цінова доступність, різна палітра, доступний широкий вибір фактур.

Звертаємо увагу: металочерепиця від виробника - це гарантована якість, наявність сертифікатів, лояльна вартість і великий асортимент.

Рулонна покрівля

Другий за популярністю, після металочерепиці, матеріал. Нові сучасні матеріали покрівель мають гідроізоляційними і захисними властивостями. Укладання проводять в декілька шарів, і перед монтажем потрібно провести ретельну підготовчу роботу. Сфера використання: плоска покрівля - дахи промислових будівель, багатоквартирні висотні будинки, в меншій мірі - заміські будинки і котеджі.

Недоліки: Не рекомендується використовувати в місцевостях з суворими кліматичними умовами. Висока вартість. Рулонний матеріал зручний в транспортуванні, легкий, але при цьому має складності в монтажі.

Керамічна і цементно-піщана черепиця

Керамічна черепиця виготовляється з глини, шляхом її випалу при високих температурах. З переваг варто відзначити: довговічність (в межах 150 років), стійкість до різних природних опадів, до різких перепадів температур, володіє хорошими звукоізоляційними якостями і низьку теплопровідність. Облицювання має привабливий зовнішній вигляд.

З недоліків - високий вага (під даний матеріал необхідно зводити потужну і стійку кроквяну систему). Висока вартість.

Цементно-піщана черепиця виготовляється із застосуванням цементу. Матеріал універсальний. Має ті ж перевагами, що і керамічна. При цьому термін служби в межах 100 років. З недоліків також - високий вагу.

Звертаємо увагу: при монтажі важливо робити ухил в межах 20-60 градусів. Якщо передбачається великий ухил, важливо додатково забезпечити потужну гідроізоляцію, для того, щоб не допустити протікання.

Металева покрівля

Даний матеріал в якості покрівельної облицювання використовується з античних часів. Серед його основних переваг, які відзначають будівельники: міцність, довговічність, легкість монтажу і можливість додання даху будь-якої форми. Сучасні виробники випускають метал в формі листів або рулонів (зменшують кількість стиків під час монтажу). Тривалість експлуатації в межах 50 років, за рахунок наявності полімерних шарів захисту. Випускається в різних колірних рішеннях. Крок монтажу від 30 до 50 сантиметрів. Укладання проводиться по рядах з вертикальним або горизонтальним перетином з закріпленням фальцевим методом.

Бітумний шифер

Бітумний шифер має досить довгою історією, і по сьогоднішній день користується підвищеною популярністю. Використовується для облицювання малоуклонних і плоских дахів. Шифер просто і досить швидко монтується. Бітум покрівельний можна використовувати, як гідроізоляційний шар, під інші види облицювання, наприклад, під євро черепицю.

Недоліки: не можна використовувати при монтажі разом з розчинниками або рідким бітумом. Матеріал погано витримує високі і сильно низькі температури, а також для такого покриття згубні механічні дії. Важливо відзначити, що рулонна покрівля легко піддається займання.

Вартість найбільш поширених матеріалів для покрівлі

Вартість найпопулярніших покрівельних матеріалів варіюється в межах 300-600 гривень за кв.м. Але, навіть часом висока вартістьперекривається їх достоїнствами: міцністю, довговічністю, екологічністю, привабливістю і ін.

Підводимо підсумки

Всі 5 видів матеріалу є хорошим варіантом для облицювання даху, і в більшості випадків підходять для роботи зі складними конфігураціями, але лідируючі позиції все ж займає профнастил, об'єднуючи критерії довговічності, якості, надійності і цінової доступності.

Який покрівельний матеріал самий хороший і довговічний? У цьому питанні лідирує безперечно профнастил та керамічна черепиця, так як її експлуатаційний період перевищує 50 років.

Матеріали прості в монтажі, естетично привабливі, екологічні. Всі розглянуті варіанти знаходяться приблизно в одному ціновому і цільовому сегменті. Однозначно сказати який матеріал підійде безпосередньо вам - не можна, важливо здійснювати вибір з урахуванням особливостей будови і необхідних характеристик.

Следующая статья
17 березня 2020
Будівельні технології ЛСТК і ЛМК: особливості
Більшість замовників в першу чергу орієнтуються при будівництві на вартість. Фахівці рекомендують перед «підрахунками», вивчити всі технології зведення будівель із застосуванням металоконструкцій. Давайте ознайомимося з конструктивними особливостями,. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
04 лютого 2020
Арочний профнастил - що це таке і особливості його застосування
Для архітекторів і досвідчених будівельників справжньою знахідкою може виявитися арочний профнастил, так як саме цей матеріал дозволяє спорудам та виробам набувати найрізноманітніших і дивовижних форм.
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua