дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Як правильно зберігати профнастил

Профнастил користується високою популярністю, в зв'язку з цим домовласники і професіонали навчилися його вибирати правильно: вміють читати маркування, знають, як визначитися з типорозміром, як правильно здійснювати монтаж. Однак багато втрачають ще одне важливе питання - правила зберігання даного облицювального матеріалу на будівельних майданчиках і складах. Недотримання норм і стандартів може негативно позначитися на якісних характеристиках матеріалу.

Умови збереження профнастилу

В процесі виробництва профільованих листів використовуються металеві тонкі катанниє рулонні листи профнастилу. Рівень міцності забезпечує гофрування листів за допомогою застосування спеціальних верстатів.

Щоб продовжити термін служби листів на максимально можливий термін, важливо зберегти полімерне покриття, яке надає захисний бар'єр і не допускає корозійної дії.

Порада: При зберіганні і транспортуванні профнастилу важливо враховувати всі нюанси і дотримуватися правил, спрямованих на збереження цілісних характеристик матеріалу.

Правила упаковки

Упаковка - це технологічний процес, за який відповідають виробники, і включає в себе два етапи:

  • використання поліетиленової плівки для обертання кожного виробу;
  • складання та упаковка в пачки - максимальна вага до 10 тонн.

Зверніть увагу: Тільки листи з оцинкованої облицювання не обертаються в поліетилен.

Особливості транспортування

Перевезення здійснюється пачками, які надійно укладаються на дерев'яні піддони, захищаючи при цьому нижні листи від деформації під впливом ваги або від динамічних навантажень при транспортуванні. Розвантаження і навантаження повинна виконувати спеціальною технікою з наявністю м'яких тросів, які при виконанні робіт не будуть пошкоджувати кромку листів.

Пачки міцно і надійно стягуються широкою стрічкою, яка утримує листи, незалежно від їх положення.

Порада: при перевезенні в транспортному засобі рекомендується додатково зафіксувати пачки використовуючи м'які ремені, і в процесі перевезення не перевищувати швидкісний режим - 80 кілометрів на годину.

Правила вивантаження профнастилу

Багато покупців в процесі вивантаження роблять помилку - використовують процес волочіння, в результаті чого на матеріалі утворюються дрібні подряпини і навіть відколи. Листи необхідно підняти вгору 2-3 робочими (обов'язково в рукавичках). Перенесення виконується виключно у вертикальному положенні, не допускаючи прогинів.

Важливо: Місце вивантаження повинно бути чистим і сухим. Не можна скидати листи, тільки акуратно опускати на підлогу. Уздовж волокон або поперек - переміщення листів заборонено, піднімаються вони строго вгору. Поліетиленову плівку можна зняти перед монтажем, не раніше. Після розвантаження обов'язково прибрати стяжку.

Правила зберігання

Оцинкований профнастил - це матеріал, який не вимагає особливого догляду, зате він потребує правильному зберіганні. Тільки дотримуючись простих правил можна продовжити тривалість його експлуатації, і зберегти привабливий естетичний вигляд.

Як зберігати правильно вироби з урахуванням різних умов

Зберігання на вулиці

При зберіганні на вулиці важливо передбачити спеціальну підставку на землю, яка не дозволить волозі чинити негативний вплив на матеріал. Також, необхідно обладнати навіс. До моменту монтажу не рекомендується діставати листи з транспортувальних пакетів. Якщо в планах розвантажити матеріали в кілька ярусів, над самим нижнім має бути не більше трьох тонн. Всі пачки розміщуються з умовою поздовжнього нахилу не менше трьох градусів.

Важливий момент: якщо плівка не знята, зберігати матеріал в вуличних умовах можна не більше одного місяця, в іншому випадку, її зняти буде неможливо - причина, прямий вплив сонячних променів.

Зберігання на складі

Для складських приміщень існує ряд вимог:

  • герметично закривається простір;
  • температура підтримується стабільно (відсутність різких перепадів);
  • установка дерев'яних помостів товщиною від 5 сантиметрів і шириною від 10 сантиметрів;
  • передбачена додаткова фіксація листів.

Вибираючи способи зберігання, важливо звернути увагу на норми пожежної безпеки. Зберігання проводиться далеко від легкозаймистих матеріалів, чорних сплавів і міді.

При зберіганні забезпечити схил листів, щоб не накопичувався конденсат. Бажано вибирати приміщення неопалювані.

Зберігання профлиста вдома

При зберіганні вдома важливо дотримуватися такі особливості: приміщення для зберігання повинно бути добре вентилюється; бажано, щоб кімната не опалювалася (наприклад підвал). Не допускати вогкості і впливу на матеріали УФ променів. Не можна на пачки з листами розміщувати сторонні предмети, так як можна спровокувати виникнення деформацій.

Якщо немає певних умов, краще не зберігати профлисти в пачках:

  • вентиляція надійна;
  • знижені відсотки рівня вологості в повітрі;
  • інертна хімічне середовище.

Рекомендуємо купувати профнастил безпосередньо у виробників, так як вони практикують рулонне зберігання, що сприятливо позначається на збереженні матеріалів з цинковим покриттям.

Особливості зберігання взимку

взимкупри зберіганні важливо подбати про наявність ухилу (більше 5 градусів). Не допускати різких перепадів температур і утворення конденсату. При необхідності збільшити товщину підкладок. Для кращого зберігання в середині пачки рекомендується додати посилену підкладку, щоб забезпечити більш надійний захист від вологи.

Висновок

Незалежно від обраного місця для зберігання, суворо забороняється проводити в безпосередній близькості до Профлисти зварювальні та шліфувальні роботи - вони можуть вплинути на зміну зовнішнього вигляду виробів протягом 14 днів після монтажу.

І ще одне питання, яке цікавить замовників: «Чи можна зберігати профнастил вертикально?» - переносити листи потрібно вертикально, а зберігати тільки лежачи на рівній площині, не допускаючи деформацій.

І пам'ятайте, дотримання правил транспортування і зберігання буде гарантією збереження якісних характеристик виробів, а, отже, продовжить їх термін експлуатації.

Следующая статья
17 березня 2020
Швидкомонтовані будівлі: особливості конструктивних елементів
Останнім часом стали досить популярними швидкобудуюємі будівлі (БМЗ), так як вони мають масу переваг: від бюджетности і швидкості зведення до надійності і міцності. Давайте більш докладніше розглянемо питання, що таке швидкобудуюємі конструкції.
Читати докладніше
Предыдущая статья
17 березня 2020
Полімерні покриття профільованих листів: основні види та їх особливості
Профнастил - це сучасний облицювальний матеріал, який володіє такими перевагами, як тривалий експлуатаційний період (за рахунок застосування полімерних матеріалів), простота в застосуванні і в догляді. Матеріал має широкий спектр застосування. Покрит. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua