дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Полімерні покриття профільованих листів

Профнастил - це сучасний облицювальний матеріал, який володіє такими перевагами, як тривалий експлуатаційний період (за рахунок застосування полімерних матеріалів), простота в застосуванні і в догляді. Матеріал має широкий спектр застосування. Покриття профнастилу буває різний, від чого напряму залежатимуть характеристики і ціна листів.

Профнастил: типи покриттів

Існують різні типи покриттів профнастилу, серед яких:

  1. Профнастил оцинкований володіє сріблястим або сірим відтінком. Варіант з бюджетних категорій.
  2. Полімерна облицювання одностороння - фарбування одностороннє. Основне призначення для покрівельної так і для стінного облицювання, а також для зведення огорож.
  3. Двостороння фарбування (тип фарби має значення) - призначено для зведення огорож. Входить в категорію дорогих облицювальних матеріалів.

Види покриттів профнастилу

Виробництво профільованих листів відбувається з використанням рулонної стали. А для забезпечення антикорозійної стійкості, високої міцності і довговічності, сталь рівномірно покривається спеціальними покриттями.

Чим покривається профнастил

Поліестер

Іноді зустрічається назва поліефір. Захисне покриття товщиною максимум в 25 мікрон. В результаті виходить матова, гладка поверхня. Відрізняється ціновою доступністю, часто його використовують у виробництві профільованих листів.

Текстурований поліефір

Облицювання товщиною в межах від 25 до 45 мікрон. Відрізняється довговічністю і міцністю. Покриття фактура, ніж забезпечує привабливий і стильний вигляд.

Звертаємо увагу: в регіонах з морським кліматом або при безпосередній близькості до промислових підприємств, полімерне покриття втрачає свої характеристики міцності і тривалості експлуатації.

Пластізол

Полімерна облицювання, яка відрізняється максимальною товщиною і варіюється в межах від 100 до 200 мікрон. Має підвищену механічну і хімічну стійкість, а також антикорозійну стійкість.

Звертаємо увагу: Матеріал має і недоліками, він не підходить для використання всередині житлових і промислових приміщень, так як в процесі горіння виділяє отруйні речовини.

Покриття поліуретанове

Облицювання володіє текстурованою поверхнею. Відрізняється екологічністю і універсальністю. Витримує різкі температурні перепади. Підходить для використання навіть в суворих кліматичних умовах. Чи не відноситься до бюджетного варіанту.

ПВДФ (полівініліденфторид і акрил)

Поверхня напівматова або матова. Облицювання має високий відсоток стійкості до прямого впливу ультрафіолетового випромінювання. При цьому характеризується високим відсотком стійкості до пошкоджень механічного характеру. Товщина в межах 27 мікрон, можна проводити нанесення на толстослойние поліефірні грунтовки.

Увага: Матеріал відрізняється практичністю і універсальністю, але дорожче більш спеціалізованих варіантів.

Printech

З чого складається захисне облицювання профнастилу?

Покриття має величезний вибір принтів і забарвлень. Процес нанесення проводиться за рахунок застосування фото офсетного друку з імітацією фактури дерева, цегельної кладки, каменю та ін. Володіє тривалим періодом експлуатації, високою стійкістю до пошкоджень механічного типу, впливів вологи і різких температурних перепадів.

Цинк

Доступне за ціною і при цьому з високими показниками якості та довговічності облицювання, основне завдання якого продовжити термін служби металевих листів за рахунок захисту від корозійного впливу. Якість його і вартість, безпосередньо залежить від кількості шарів (товщини) покриття.

Яке покриття краще

Виходячи з вищевикладеного можна зробити висновок, що саме надійне покриття - це поліуретан (з великою товщиною і стійкості до ультрафіолетових випромінювань). Якщо розглядати регіони північні і центральні, краще віддавати перевагу пластізлолу. Завдяки своїй товщині, він легко витримає полій і високі снігові навантаження.

Порада: в регіонах з агресивним кліматом краще уникати монтаж металочерепиці з поліестеровим покриттям.

Підсумки

В процесі вибору підходящого покриття необхідно в першу чергу звертати увагу на характеристики регіону, навколишнього середовища, а також цільового призначення матеріалу. При стандартних умовах експлуатації ідеальний варіант - поліестер, який володіє оптимальною вартістю при високих показниках стійкості виробів.

Профлисти з ПВДФ дорогі, отже, їх рекомендується використовувати для монтажу в більш агресивному середовищі.

Детальну інформацію про види покриттів можна отримати, зв'язавшись з менеджерами будівельної компанії, які будуть виконувати монтажні роботи.

Следующая статья
17 березня 2020
Як правильно зберігати профнастил: поради експертів
Профнастил користується високою популярністю, в зв'язку з цим домовласники і професіонали навчилися його вибирати правильно: вміють читати маркування, знають, як визначитися з типорозміром, як правильно здійснювати монтаж. Однак багато втрачають ще. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
17 березня 2020
Будівельні технології ЛСТК і ЛМК: особливості
Більшість замовників в першу чергу орієнтуються при будівництві на вартість. Фахівці рекомендують перед «підрахунками», вивчити всі технології зведення будівель із застосуванням металоконструкцій. Давайте ознайомимося з конструктивними особливостями,. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua