дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Як правильно спрогнозувати витрати при будівництві БМЗ

Що швидко монтуються, БМЗ - це споруди, що складаються з каркаса, виконаного з металевого профілю, обшитого зовнішніми огороджувальними конструкціями (сендвіч-панелями або іншими матеріалами).

Витрати можна розподілити на наступні основні групи:

  • Підготовка, погодження та затвердження проекту
  • Виготовлення в необхідному кол-ве несучих металоконструкцій та огороджуючих матеріалів
  • Проведення будівельно-монтажних робіт і благоустрою об'єкта
  • Узаконення споруди (юридичне оформлення)

Відзначимо: Як показує практика, вартість проекту - це 10% від загального кошторису. Замовляти проект краще професійним компаніям, так як вони зможуть оптимально спрогнозувати і прорахувати всі нюанси і особливості об'єкта виходячи з його цільового призначення і побажань замовника.

Детальніше по кожному з пунктів

  1. Проектування - складання і затвердження проекту може зайняти тривалий період часу, так як потрібно не просто продумати всі аспекти, а й прив'язати споруду до місцевості, і узгодити нюанси. Якщо оформити замовлення у підрядника, можна істотно заощадити час.
  2. Зведення конструкції з металевого профілю і закупівля сендвіч-панелей - цю роботу також рекомендується довірити фахівцям, які виконають роботу у встановлені терміни і з точним дотриманням проекту. Закупівля обшивального матеріалу проводиться обов'язково з урахуванням призначення конструкції і погодних умов регіону.
  3. Проведення будівельно-монтажних робіт та благоустрій прилеглих територій - на цьому етапі рекомендуємо залучити не тільки бригаду будівельників, а й замовити супровід з боку проектувальника і дизайнера. Пам'ятайте, професійний підхід допоможе вам зберегти бюджет, час і нерви.
  4. Введення будівлі в експлуатацію відповідно до юридичних правилами і нормами. Цей етап може зайняти багато часу, якщо не знати в які інстанції звертатися, і яку документацію необхідно оформити.

Рекомендуємо відразу залучати професіоналів - це дозволить не тільки точно прорахувати всі витрати на проект, а й уберегти від зайвих витрат і тяганини. Як показує практика, якщо залучити фахівців, то споруда БМЗ, Загальною площею в 1000 квадратних метрів, може зайняти в середньому 1 місяць.

Звертаємо увагу: Перш ніж вибрати компанію і підрядників, які допоможуть у всіх етапах зведення БМЗ, вивчіть уважно їх сайт, відгуки, поспілкуйтеся з проектувальниками, задавайте навідні запитання, і не соромтеся, адже навіть сама дрібниця в даному питанні - важлива.

Монтажні роботи

При зведення БМЗ потрібно виконання наступних заходів:

  • Прокладка / підготовка інженерних мереж (від 3 до 5% кошторисної вартості об'єкта)
  • Облаштування фундаменту (від 5 до 10%);
  • Монтаж металевого каркаса (в межах 20%);
  • Навішування огороджувальних панелей і установка перегородок (в межах 20%)
  • Оздоблювальні роботи (від 7 до 10%)
  • Благоустрій території (в межах 5%)

Оплата праці персоналу

Даний фактор залежить в першу чергу від кількості працівників, які задіяні на будівельному майданчику, а також від графіка роботи (кількості робочих годин). Як ми зазначили вище, основна перевага швидкомонтованих будівель - це гранично швидкий монтаж за рахунок використання металевих профілів і великих огороджувальних елементів обшивки.

Порада: Вибираючи підрядника важливо в договорі прописати всі аспекти фінансових питань: погодинна оплата праці, санкції за зриви термінів, терміни здачі об'єктів і ін. Нехтуючи договором (де прописується кошторис та інші нюанси) можна зіткнутися з рядом непорозумінь, як з боку замовника, так і з боку виконавців.

Що потрібно від замовника для розрахунку вартості

Щоб розрахувати вартість будівництва БМЗ, від замовника потрібні наступні дані:

  • адреса об'єкту;
  • бажані розміри будови: периметр і висота;
  • кількість прольотів і відстань між ними;
  • тип будівлі щодо температурного режиму, для вибору типу обшивки (теплою чи холодною);
  • заплановані перегородки, поверхи та інші нюанси внутрішньої планування;
  • передбачувана навантаження на покриття підлоги;
  • тип і характеристики промислового підлогового покриття (протипилові покриття / шліфування, зміцнюючі добавки, топінг);
  • чи потрібна буде установка кран-балок, якщо так, то необхідно вказати їх вантажопідйомність;
  • бажана конструкція покрівлі (дво-, односхилий, ламана або сферична);
  • необхідність монтажу рампи і її параметри;
  • кількість і тип воріт (секційні, орні і т.п.);
  • вимоги до освітленості приміщень;
  • необхідність каналізації, вентиляції, електрики та ін.

Якщо в планах звести БМЗ "з нуля", рекомендуємо підійти до цього питання грунтовно і підключити професіоналів, які допоможуть в найкоротші терміни провести розрахунок вартості, утрясти всі юридичні питання, скласти проекти, підібрати відповідальних і надійних підрядників і здати будівлю в обумовлені в договорі терміни .

Порада: Якщо хочете отримати якісне і надійне будова без зайвих фінансових і емоційних затрат - рекомендуємо звертатися за спеціалізованою допомогою, а не намагатися зводити БМЗ своїми руками або купувати б / у. Нова будова, при професійному монтажі, прослужить довгий час і в повній мірі окупить всі витрати.

Следующая статья
09 квітня 2020
Що таке навісні вентильовані фасади, їх ключові переваги та особливості монтажу
Вентильований навісний фасад (НВФ) - конструкція, що складається з теплоізоляційного шару і облицювання, яка використовується для утеплення і архітектурного оформлення будівель різного призначення. Таке технологічне інженерне рішення застосовується д. . .
Читати докладніше
Предыдущая статья
17 березня 2020
Швидкомонтовані будівлі: особливості конструктивних елементів
Останнім часом стали досить популярними швидкобудуюємі будівлі (БМЗ), так як вони мають масу переваг: від бюджетности і швидкості зведення до надійності і міцності. Давайте більш докладніше розглянемо питання, що таке швидкобудуюємі конструкції.
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua