дзвінок
час роботи
Пн-Пт: 08:00 -17:00
RU EN
UA
меню

Археологічні роботи на місці будівництва в Парутиному

В жовтні на території Миколаївського району нашої області, ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МИКОЛАЇВБУДМЕХАНІЗАЦІЯ» отримало для своєї діяльності ділянку землі на якої розташована пам’ятка археології Кателіно-1. Відповідальне відношення та обізнаність у сфері охорони культурної спадщини та пам’яток археології рідного краю керівництва товариства в особі Зубко В.О. та Гордійчука О.П і керівника польовими роботами Параскуна С.М. призвело до запрошення археологів на місце будівельного майданчику. Де були проведені науково-рятівних археологічні дослідження та нагляд за земляними роботами.
Поселення Кателіно-1 розташоване біля північно-західної околиці с.Кателіно на степовому плато правого берега Кателінівської балки в одному км к заходу від лиману. Частково знищено дорогою Миколаїв – Парутіно, частина зайнята сучасним кладовищем. Відкрито у 1925 році.
За допомогою техніки наданої ТОВ " Миколаївбудмеханізації" на прилеглій території до пам’ятки Кателіно-1 та на південь від неї був знятий шар гумусу та будівельного і побутового сміття. Науковими співробітниками Інституту археології НАН України та МНУ імені В.О.Сухомлинського проведенні археологічні роботи, з метою фіксування потужності культурного шару. Кордони пам’ятки на південь були виявлені, потужність культурного шару встановлено. З шурфів був вилучений археологічний матеріали (бронзові монети, свинцеві ритуальні прикраси, уламки керамічного матеріалу античного часу - кінця IV-III ст. до н.е. ). Земляні роботи бути припинені та на об’єкті проведені консерваційні роботи (підсипка по площі пам’ятки археології до 1,5 м).
Це факт правильного поводження з історико-культурним надбанням нашої області. Маємо надію, що кожен громадянин та підприємство повинні враховувати питання охорони та збереження нашої історії для нащадків.

 

 

 

Наступна новина
30 жовтня 2021
На Миколаївщині відкрили найбільшу креветкову ферму в Україні.
У суботу, 30 жовтня, у селі Прогресівка Березанської ОТГ Ніколаєської області відкрився найбільший у Європі та єдиний в Україні промисловий розплідник із виробництва королівської креветки. Будівництво ферми від проекту до монтажу здійснило ТОВ "Корп. . .
Читати докладніше
Попередня новина
13 жовтня 2021
Будівельна корпорація Промстан - генпідрядна організація
Будівельна корпорація Промстан працює на ринку України 24 року. Почавши свою діяльність з виробництва профнастилу та сендвіч-панелей, компанія будує швидкомонтовані будівлі "під ключ". Сьогодні Корпорація Промстан - генпідрядна організація, компані. . .
Читати докладніше

Зв'яжіться з нами прямо зараз, і ми зробимо пропозицію,

від якої ви не зможете відмовитися!

Пн-Пт: 08:00-17:00
zavod@promstan.com.ua